Att betta på motorsport

Om man är ute efter att betta på en sport där det finns gott om bredd och kategorier är motorsporten helt rätt. Motorsportens mångsidighet innebär både fördelar för utövare av sporten, men också för de som vill betta på sporten. Dessutom kan vadhållare också sko sig på detta. Som spelare är fördelen att det i stort sett finns ett obegränsat antal möjligheter att betta på sporten eftersom att det finns så många grenar och varianter. För den som uppskattar fart och fläkt är detta perfekt.

Generellt sett kan man säga att alla sporter där ett motorfordon finns med är en motorsport. Med en gång kan i stort sett alla se att det faktiskt är väldigt många sporter som passar in på just denna beskrivning. Sporter som Formel 1 och rally är inte de enda som finns i kategorin utan här kan man också se grenar som drifting, enduro, isracing, speedway, folkrace och en hel del annat. De olika bilsporterna är dock troligen de som är allra mest populära i Sverige och bland de allra populäraste ligger sporter som rally och folkrace.

När det gäller själva bettingprincipen på motorsport kan denne skilja sig åt lite mellan de olika sportvarianterna. I regel kan man dock säga att alternativen för betting bygger på reglerna och principerna som finns i varje motorsport. Detta kan man tydligt se hos till exempel Unibet Odds och andra spelsajter. I rally handlar sporten om att en förare ska köra en bil i mål så fort som möjligt och om man vill spela på rally via betting kan man alltså spela på alternativ som vinnande bil, andraplacering, aktuella körtider och mycket annat. Om man vill betta på en motorsport som innefattar motorcyklar gäller istället lite andra regler. De är dock mycket populära i Sverige och framförallt speedway som körs på grus är mest omtyckt. Här ska förare i ett och samma lag samla poäng och man kan då istället för att satsa på en enda vinnare, satsa på vinnande lag, vilka förare som vinner ett lopp, det totala antalet poäng med mera.

Man kan dock inte bortse från att Formel 1 eller F1 är den motorsport som har allra störst fäste både i Sverige och internationellt. Förarna kör ensitsiga formelbilar som ägs av stall, och hela tävlingen körs på en asfalterad bana. Här deltar alla förare i ett och samma lopp och de kör race mot varandra. Under de allra senaste åren har det blivit dyrare och mer exklusivt att delta i denna sport och det kanske inte är så konstigt eftersom att en bilälskare verkligen kan finna allt denne gillar här i sporten. Ofta ligger hastigheterna på över 300 kilometer i timmen och motorerna är alltid trimmade till max. Dessutom är alla förare sugna på att vinna vilket ger hög fart.

Att betta på motorsport är nästan alltid spännande men det är något extra med just Formel 1. Man måste som spelare, för att kunna få rätt, ha en hel del kunskap om sporten och förarna. Ofta görs eftersatsningar inom betting här och det betyder att spelaren egentligen satsar sina pengar först efter det körda loppet. Spelaren kan satsa pengar på att en förare kommer att få ett pris eller en utnämning eller något helt annat. Det finns dock också enklare bets som placeras innan loppet hinner starta.