Motorsport i Sverige

Spänning och fart är något som kännetecknar motorsport. Det passar inte alla, men för en del så går hela livet ut på att vara snabbast och bäst.

Motorsportens historia i Sverige

Sverige är ett avlångt land där olika transportmedel är nödvändiga för att ta sig runt. Detta har bidragit till olika typer av motorfordon blivit populära. Med tiden så har dessa motorfordon börjat användas i olika syften, på så sätt har även motorsporten utvecklats.

I Sverige är bland annat sporter som Speedway och Motorcross mycket populära. Men sporter som Rally är också populära där förare kör bilar så om Volkswagen och Ford exempelvis.

Betting inom motorsporten i Sverige

På senare tid har det blivit populärt att Spela på motorsport via en mängd olika spelsajter. När man bettar på detta brukar man i regel spela om vem som vinner ett visst lopp eller race. Detta till skillnad på fotbollen där man bettar om vilket lag som gör nästa mål exempelvis.

Betting på motorsport i Sverige är dock inte lika stor som i USA exempelvis. Där skulle man nästan kunna likna bettingen som med andra stora sporter. Dessutom finns det mer pengar inom motorsporten i USA än i Sverige.

En dyr sport

Till skillnad från andra sporter så är motorsport generellt sett en mycket dyr sport. Detta på grund av att både bilar och motorcyklar kostar mycket att köpa, underhålla och laga. Eftersom fordonen oftast körs mycket fort så innebär det att både däck och motorer kan slitas ut. I värsta fall kan föraren till och med krascha fordonet varpå man kan komma att behöva ersätta det. På så sätt kan det blir mycket dyrt då en del bilar kan kosta flera hundra tusen kronor. Därför kan det krävas att man har en del pengar innan man ger sig in i sporten.