Volkswagen elbilsstrategi inom motorsport

Volkswagen satsar inte bara på eldrivna bilar för privatpersoner utan har valt att göra en djärv satsning på elbilar inom motorsporten. Här har man valt att fokusera på tävlingsbilen ID.R som är eldriven och tillhör Volkswagens elbilsplattform. Volkswagen kommer i framtiden att satsa allt mer på helt eldrivna tävlingsbilar, något som säkert kommer prägla hela motorsporten. Det går inte att komma ifrån att Volkswagen är tekniska pionjärer och tack vare intensiv utveckling har modellen ID.R satt många rekord.

Volkswagens visioner för framtiden

Volkswagen Motorsport kommer satsa på att utveckla motorsportskonceptet när det kommer till hela familjen ID som tillhör plattformen Modular Electric Drive Kit, förkortat MEB. Plattformen används för alla eldrivna produktionsbilar. Med ID.R har slagit rekord efter rekord runt om i världen och på så sätt verkligen visat vilken potential bilar med eldrift har. Det ger en annan dimension åt motorsport auto och hur man tänker kring detta. När det kommer till framtiden så tänker Volkswagen lägga stort fokus på elektrisk mobilitet istället för tävlingsbilar som drivs av förbränningsmotorer. MEB kommer i framtiden vara den andra pelaren i deras motorsportsprogram. Anledningen är att den elektriska rörligheten erbjuder en enorm utvecklingspotential för framtiden, inom motorsport såväl som för personbilar.

Elektrifiering även framtiden för privatteam

Volkswagen kommer applicera samma tänk och visioner när det kommer till elektrifiering av Volkswagen Motorsports-program för privatteam. Steg ett innebär att det ska involvera olika discipliner genom att alla plattformar och bildmodeller ska utvärderas. Produktionen av Golf GTI TCR löpte ut under år 2019 och några efterträdare baserade på den generationen kommer inte längre produceras eller erbjudas. Däremot kommer rallybilen Polo GTI R5 fortsätta vara en integrerad del som kommer erbjudas av Volkswagen Motorsportsteam-program för privatteam. Elektrifiering inom motorsport är en spännande utveckling och kommer innebära att många andra måste komma med ny teknik som kan matcha Volkswagen.