Volkswagen och e-sport

Volkswagen vågade satsa helt nytt år 2019 genom att introducera Porsche inom Esport Carrera Cup Scandinavia. Det är extra intressant att man valde att satsa genom Porsche Sverige och då inte bara på den traditionella racingbanan utan istället valde att ta steget ut på den virtuella banan. När racingsäsonger tar slut har man nu alternativ och kan fortsätta att följa mästerskapen men virtuellt. Porsche Esport Carrera Cup Scandinavia kommer troligen att bli en klassiker i framtiden.

Hur ser den virtuella motorsporten ut?

Volkswagen har valt att välja simracing som är en populär gren inom e-sporten. År 2019 gav man besked att man satsade på en av banorna som är kanske Sveriges mest kända bana. Mantorp. Bilen som körs är den traditionella Porsche 911 GT3 Cup som är en av den av den vanligaste kända tyska bilen inom racing. Det är inte bara Mantorp som går att välja utan man har även utvecklat Ring Knutstorp, Scandinavia Raceway och Gelleråsen Arena. E-sport inom motorracing kommer att utvecklas mycket mer i framtiden och man kan förvänta sig allt fler virtuella mästerskap. Målet är att hitta nästa racingstjärna genom gaming-plattformen RaceRoom och få E-sport att bli ett spännande alternativ i framtiden.

Hur såg det ut år 2019?

Inom E-sporten behöver man inte ha körkort och många års träning. Man behöver inte heller ha sponsorer eller satsa egna pengar. Kraven var 2019 att man var fyllda 13 år och ha tillgång till en PC samt internet. Dessutom kan man köra precis så mycket som man vill och man kan utmana vänner och familj. Här finns potential för hela familjen att ha många roliga stunder tillsammans. Precis som en vanlig tävling finns det utslagningar och bara de tolv bästa går vidare till finalen. Det som är extra spännande är att det går att vinna pengar. Volkswagen är klart moderna och följer trender.